¨

Kun få vil i Folketinget for SF

Foto: TV ØST

SF på Sjælland har problemer med at få de rette kandidater til at stille op til Folketinget. Mange tøver overfor det nye politiske klima i partiet.

Den langvarige kamp om partilinjen i SF har kastet flere partiforeninger i den sjællandske storkreds ud i et tomrum.

Det fortæller DR Sjælland.

Alvorlig situation

Hver tredje opstillingskreds mangler en folketingskandidat, og det er en alvorlig situation, erkender formanden for SF i den sjællandske storkreds Niels Brixvold.

- Det er beklageligt, men mange bestyrelsesmedlemmer i partiforeningerne har trukket sig, og derfor har bestyrelserne måske brugt kræfterne på at få de interne linjer på plads. Desuden er der nok nogen af de mulige kandidater, der afventer hvordan SF's linje bliver i fremtiden, siger storkredsformanden til DR Sjælland.

Tomrum ovenpå ny politisk linje

Han erkender, der er opstået et tomrum i kølvandet på formandsskiftet. For eksempel er der endnu ikke fundet kandidater, der kan afløse Ole Sohn, der har trukket sig fra Slagelse-kredsen, og Meta Fuglsang, der er gået fra Kalundborg-kredsen.

- Jeg tror der er tvivl om den politiske linje og derfor også tvivl om hvilken kandidat man ønsker, siger storkredsformanden.

Politisk journalist på Weekendavisen, Hans Mortensen, har et indgående kendskab til  SF. Han vurderer også  at striden om partilinjen og formandskampen har kølnet interessen for at blive folketingskandidat.

- Mange af de mulige unge kandidater har enten meldt sig ud, eller afventer hvad der sker under Anette Wilhelmsens ledelse, siger Hans Mortensen til DR Sjælland.

Han understreger dog, at der ikke er "kendte" kandidater til alle opstillingskredse i landet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App