Kulden har taget livet af to her i regionen

Den lange, seje vinter, der har hærget Danmark siden midten af december, har nu mindst 11 danskeres liv på samvittigheden. To kommer her fra regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I alt elleve danskere er omkommet som følge af den hårde vinter. Det viser en rundspørge, som er foretaget af  tv2.dk

Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fandt man den 11. februar en død kvinde i et skur i Slagelse. Kvinden var beruset og på vej hjem fra en fest den foregående nat, da hun havde lagt sig til at sove i skuret.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi fik man sit eneste kuldedødsfald den 30. januar, hvor en 49-årig mand blev fundet død i sneen på Nellemosevej i Asnæs, Odsherred. Manden havde været på vej hjem fra værtshus, da han tilsyneladende faldt om i sneen og døde i kulden.

Udover de to døde her i regionen melder landets politikredse om ni der er døde af kulde rundtom i landet.

Ifølge projektleder Lone Jensen fra minmisbruger.dk, så kan antallet af døde som følge af kulde dog været langt højere end de 11. Der er nemlig ofte uenighed om dødsårsagen.

Lone Jensen mener, at politiet og samfundet generelt ofte ser bort fra det faktum, at ekstrem kulde giver langtidssygdomme, som vil kunne dræbe langt tid efter kulden er ophørt.

- Retsmedicineren siger måske, at personen døde af dårlige lunger, men så siger jeg, at hvis personen havde fået varme og omsorg, så havde den sygdom aldrig ført til døden.