Kronprinsessen besøger Hjemmeværnet og hospice

H.K.H. Kronprinsesse Mary slår torsdag et smut forbi regionen for at besøge Hjemmeværnscenteret i Vordingborg og senere Svanevig Hospice i Bandholm.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Først står den på radarstation og mørk bunker fra den kolde krig, derefter et noget andet besøg på hospice for at snakke med mennesker på vej i deres sidste tid.

Dagen spænder vidt og bredt for H.K.H. Kronprinsesse Mary, når hun torsdag tager turen sydover for at besøge vores region.

TV ØST vil dække dagens begivenheder, men det er også muligt for tilskuere at se Hendes Kongelige Højhed i egen person.

Kold Krig og pligter

Kronprinsessens rundtur starter klokken 10.00 på Hjemmeværnscenter Skovhuse i Stensved, hvor hun vil snakke med frivillige hjemmeværnssoldater.

Centeret er både en aktiv radarstation, men også et gammelt Kold Krigs-museum.

Herefter vil Kronprinsessen tage turen til Vordingborg Kaserne. Dog i et arbejdsrelateret henseende, da hun også er premiereløjtnant i Hjemmeværnet og har visse forpligtelser i den forbindelse.

En anden type frivillige

Når frokosten er spist på Vordingborg Kaserne vil det royale følge stikke kursen mod Bandholm på Lolland.

Her er Kronprinsessen nemlig blevet inviteret til at besøge Svanevig Hospice af Hospice Forum Danmark. Her ankommer hun klokken 15. Både personale og patienter vil få mulighed for en snak med Hendes Kongelige Højhed.

Men også en frivillig på hospicet vil fortælle om sit arbejde der. For det er nemlig i høj grad også frivillige der er med til at gøre den sidste tid for patienterne til noget særligt. Og det er vigtigt at Kronprinsesse Mary hører det budskab.