Kroatisk familie tiltalt for flere grove hjemmerøverier mod ældre

Seks personer har ifølge anklagemyndigheden begået 26 hjemmerøverier på Sjælland og øerne. TV ØST følger sagen direkte fra retten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En formodet hjemmerøver-bande, der er tiltalt for at stå bag 26 hjemmerøverier, sidder torsdag på anklagebænken ved Retten i Nykøbing Falster.

Seks personer er tiltalt i sagen. Fem af de tiltalte er en kroatisk familie, mens den sidste tiltalte i sagen er en 37-årig mand, der kender familien fra Kroatien.

Journalist Ida Laursen Brock liveblogger fra retssagen. Du finder livebloggen nederst i artiklen.

Hjemmerøverierne er hovedsageligt foregået på Sjælland, Møn, Lolland og Falster, men anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mener også, at de seks tiltalte står bag hjemmerøverier i Jelling og Christiansfeld i det sydlige Jylland.

DE ER TILTALT I SAGEN

- Der er tale om rigtig mange forhold, og de er rigtig grove i sig selv. Det er en rigtig grov sag. Jeg har ikke kendskab til lignende sager, hvor der har været så mange forhold om hjemmerøverier. Det betyder ikke, at de ikke findes, men jeg har ikke haft dem, og jeg har heller ikke kendskab til dem, sagde Susanne Bluhm, anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

Risikerer op til 12 års fængsel

Der er i alt 42 forhold i sagen, og mange af forholdene handler ikke alene om røveri af særlig grov beskaffenhed, som det hedder i anklageskriftet, men også frihedsberøvelse og vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

OM SAGEN

Strafferammen for røveri af særlig grov beskaffenhed er op til ti års fængsel. Strafferammen for frihedsberøvelse af den type, der fremgår af anklageskriftet, er 12 års fængsel, ligesom strafferammen for vold af særlig rå karakter har en strafferamme på seks års fængsel.

Der ventes at falde dom senest den 17. januar 2019. Anklager Susanne Bluhm forventer, at de tiltalte vil nægte sig skyldige.

Retssag mod formodet hjemmerøver-bande - dag 7

playliveblog