Kriseramte grækere skal lokkes til Danmark

Finanskrisen har ramt hårdt i Øst- og Sydeuropa, og det forsøger de danske sygehuse nu at benytte sig af ved at lokke lægerne herop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arkivfoto

Læger i lande som Ungarn, Bulgarien og Grækenland skal lokkes til Danmark, hvor der fortsat er stor mangel på speciallæger. Det fortæller DR Sjælland.

- Der er krise i Grækenland, og rigtig mange græske læger - især de unge - har svært ved at få fodfæste inden for sundhedsområdet. Så vi tror, at de måske er interesserede i at rejse herop, siger direktør Marianne Hansen fra Work in Denmark East, der rekrutterer personale til sygehusene i Østdanmark.

Lørdag sender Work in Denmark derfor et hold medarbejdere af sted til Grækenland, hvor de skal deltage i en stor jobmesse.

Tidligere har man ellers haft held med at hente læger i Danmarks nabolande, ikke mindst Polen. Men det marked er ved at tørre ud.

- De polske læger kan godt få arbejde i Polen, og der er jo også sket en positiv udvikling i Polen, som gør, at folk er interesserede i at blive i deres hjemland, siger Marianne Hansen.

Det koster omkring én million kroner at integrere en udenlandsk læge i Danmark.