Kriminelle går fri under møde

Forbrydere og tyveknægte får lettere spil op mod jul i år. Det bliver den direkte konsekvens af, at klimatopmødet i København vil lægge beslag på så mange betjente, at der ikke er nok til at passe det daglige arbejde ude i de lokale kredse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Midt- og Vestsjælland betyder det, at kun mistænkte for grov kriminalitet vil blive stillet for retten i december. Det fremgår af en intern e-mail fra kredsens chefanklager, som Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af.

- Vi foretager så vidt muligt ikke arrestantsager i hele december måned, hedder det blandet andet i mailen.

Politiet skal tillige løslade varetægtsfanger, hvis deres fængslingsfrist udløber mellem jul og nytår, hvor der er særlig lav  bemanding på stationerne. Betjentene skal samtidig undlade at anholde tiltalte og andre personer, der ikke dukker op til retsmøder.

- Jeg kan kun tolke det som en kraftig neddrosling af det daglige politiarbejde for eksempel i forhold
til indbrudstyverier, siger formand for Politiforbundet Peter Ibsen.

De usædvanlige forholdsregler er baseret på en national operationsplan fra Rigspolitiet og kan dermed komme til at gælde i hele landet. Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg oplyser, at planen skal hjælpe kredsene til at prioritere opgaverne under topmødet, skriver Berlingske Tidende onsdag.