¨

Krig deler befolkningen

Foto: TV ØST

Danmarks deltagelse i krigen i Afghanistan deler befolkningen på hjemmefronten, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Et flertal på 48,9 pct. af danskerne ønsker, at de danske soldater bliver trukket hjem. 46,1 pct. ønsker, at soldaterne fortsætter missionen.

Det viser en måling, som Rambøll Analyse Danmark i januar i år har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten blandt et repræsentativt udsnit af den danske befolkning over 17 år. Her har 1.065 personer svaret på spørgsmålet: Mener du, at de danske soldater i Afghanistan skal blive der foreløbig?

- Det afspejler vel, at danskerne dels synes, at vi har en forpligtelse til at være i Afghanistan. Og dels gerne ser, at vi kommer ud så hurtigt som muligt. Det er ubærligt med de mange dræbte og sårede danske soldater, siger Mogens Lykketoft (S), næstformand for Det Udenrigspolitiske Nævn.

Målingen indeholder en statistisk usikkerhed på tre procentpoint, der kan trække tallene både op og ned.
Målingen indikerer dog, at befolkningens opbakning til krigen er blevet større inden for de seneste måneder. I august 2010 blev 970 interviewpersoner spurgt om præcis det samme. Da svarede et flertal på 53,3 pct. nej på spørgsmålet om, om de danske soldater foreløbig skulle blive i Afghanistan, og kun 40,6 pct. ja.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App