¨

Krav om hårdere domme i Brønderslevsagen

Foto: TV ØST

Moren skal have hårdere straf og sammen med faren dømmes for flere overgreb, siger anklageren i ankesag.

Både faren og moren i Brønderslevsagen bør dømmes for flere forbrydelser mod deres sammenbragte børneflok, end byretten fandt bevist, da parret i juni blev dømt for vold, vanrøgt, indespærring og sexovergreb eller medvirken hertil.

Det fremførte anklageren i ankesagen ved Vestre Landsret i Aalborg onsdag under sin procedure. Her slog statsadvokatassessor Margrethe Sanning også på, at forældrene selv må tage skylden på sig for de årelange overgreb på de ni børn.

- Uanset at systemet har svigtet, så er det her forældrenes ansvar. Det er forældrene, som har undladt at tage ansvaret for deres børn. Det er ikke systemet eller kommunen, sagde anklageren.

Hun vil have den 42-årige Harry Antoft Larsen dømt i landsretten for at have opildnet to sønner på 10 år og 12 år til at forsøge at lade en hest bedække den nu 22-årige storesøster under tvang. Et forhold som et flertal af byretsdommerne ikke fandt bevist.

Den 42-årige far blev i byretten idømt forvaring på ubestemt tid, som ikke kan gøres strengere. Men en dom også for forholdet med hesten vil give en længere fængselsdom, hvis landsretten omstøder forvaringsdommen.

Og så vil anklagemyndigheden have den 37-årige Tina Eva Jensen dømt hårdere for at have opildnet eller forholdt sig passiv til mandens udskejelser.

Moren har aldrig slået børnene eller medvirket til seksuelle overgreb på storesøsteren og en lillesøster, som faren er dømt for. Men hun blev idømt fire års fængsel i byretten for medvirken.

Anklageren vil blandt andet have moren dømt for at have vidst, at den 22-årige var sat til at grave sin egen grav på ordre af faren. Et forhold hun blev frikendt for i byretten.

- Tina kan ikke have boet i det hus uden at vide, hvad der foregik, bemærkede anklageren.

Torsdag er afsat til forsvarets procedure. Det falder dom i næste uge.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App