Kraftigt snevejr giver ekstraordinær travlhed hos Falck

Telefonerne har de seneste dage kimet lystigt på Falcks vagtcentral.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kraftige snevejr har de seneste dage fået telefonerne til at gløde Falcks vagtcentral i Kolding.

Her modtager Falck alle opkald fra nødstedte bilister, der har behov for assistance på vejene, og denne uge har disponenterne haft usædvanligt travlt.

- Vi har modtaget omtrent 8.000 opkald siden tirsdag, hvor kulden for alvor tog fat. Folk har ringet fra hele landet, men særligt på Bornholm samt i bæltet henover Sydjylland, Fyn og det sydlige Sjælland har vi haft meget travlt, siger Aase Damgaard, driftskoordinator hos Falck, i en pressemeddelelse.

Onsdag var den værste dag

Det kraftige snevejr kom til Danmark tidligere på ugen, og de lave temperaturer har blandt andet taget livet af mange bilers batterier, viser statistik over de seneste dages opkald.

Derfor har Falcks reddere trådt til med startkabler og en hjælpende hånd. 

- Derudover har de store mængder sne i nogle områder betydet, at både lastbiler og personbiler har sat sig fast i snedriverne. Vi har måttet trække usædvanligt mange biler fri de seneste dage, siger Aase Damgaard.

Måler man alene på statistikken fra Falck, var onsdag den værste dag for danske bilister. Her modtog vagtcentralen flere end 3.000 opkald, der havde med vintervejret og de lave temperaturer at gøre.