Kraftig regn på vej

Det bliver vådt natten til onsdag flere steder i landet, og sandaler og solbriller må pakkes væk for en stund til fordel for gummistøvler og paraplyer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Solcreme og sandaler bliver skiftet ud med gummistøvler og regnslag, når et kraftigt regnvejr onsdag skyller ind over landet.

Det skriver Ritzau.

Regn og vind får fat

Flere steder i landet regner det allerede, men onsdag tager både regn og vind godt fat over det meste af landet, fortæller meteorolog ved DMI Mogens Rønnebæk.

- Regnen bliver mere intens i løbet af dagen i morgen og kan stedvis blive ret kraftigt, særligt centralt i landet, siger han og fortsætter:

- Vinden tager til i løbet af dagen. Så bliver det en noget stormende afslutning på dagen med op til stormstyrke ved Vestkysten.

30-50 millimeter

Der kommer mellem 30 og 50 millimeter i løbet af onsdagen på de steder, hvor regnen falder mest. Samtidig tager sommertemperaturerne sig en pause.

- Det bliver mellem og 10 og 15 grader, og 15 er måske endda lige optimistisk nok, siger Mogens Rønnebæk.

Tag dine forholdsregler

Selvom regnvejret ikke når skybrudshøjder, så er der alligevel forholdsregler, der bør tages, lyder anbefalingen fra Mogens Rønnebæk.

- Man skal jo være klar på, at vandet skal løbe væk. Det er sådan set det, der er tanken med de her risikovarsler, siger han.

Tjek kloakker

Så selvom kælderen sandsynligvis ikke drukner i vand i denne omgang, så kan det være en god idé at tjekke om kloakker og tagrender er fri for blade, anbefaler Mogens Rønnebæk.

- Når vandet så kommer i store mængder, så skal det kunne løbe væk på naturligvis gennem de kloakker og rør det nu skal løbe i, siger han.  

Bornholm og det vestlige Jylland slipper stort set for regn i denne omgang.

/Ritzau/