¨

Kraftig regn er på vej ind over Sjælland

Foto: TV ØST

Store byer med torden og lyn er på vej ind over landet. Risikoen for skybrud er størst på Sjælland.

Der er god grund til at finde regntøj, paraply og gummistøvler frem fredag - eller endnu bedre: Blive indendørs.

Dagen står nemlig på kraftig regn, torden og lyn de fleste steder i landet. I flere områder er der fare for skybrud, hvilket betyder, at der falder mindst 15 millimeter regn på en halv time.

- Det er allerede begyndt at regne i den sydøstligste del af landet, og det kraftige regn- og tordenvejr rammer Bornholm, Lolland-Falster og Sjælland og Fyn i morgen- og formiddagstimerne, siger Mogens Rønnebek, der er vagthavende ved DMI.

- Lokalt kan der komme ret kraftige byger med skybrud, og temperaturen kommer ikke op over de 20 grader, fortsætter han.

Hen på eftermiddagen klinger det af på Fyn og Sjælland, og så står Jylland for skud.

- Den østlige og nordlige del af Jylland er mest udsat, siger Mogens Rønnebek, men tilføjer, at der også er god chance for byger i resten af Jylland.

Chancen for et reelt skybrud er dog størst på Sjælland, oplyser DMI. Det var også Sjælland og særligt København, der blev ramt hårdest, da et skybrud ramte landet cirka samme tid sidste år.

Her blev der målt 135,4 millimeter nedbør i hovedstaden, som efter skybruddet var efterladt i trafikalt kaos på grund af de store vandmængder. Mange bygninger blev ødelagt, og flere mennesker kom til skade.

Fredag eftermiddag og aften ser det ud til at klare op over det meste af landet, mens lørdag ligeledes ser fin ud for de fleste danskere.

- Den sydvestlige del af landet får overvejende tørvejr og solskin med pæne temperaturer på 20-23 grader, siger Mogens Rønnebek.

I de mere østlige egne samt i Nordjylland er der dog risiko for flere kraftige byger og enkelte steder med torden.

Søndag starter til gengæld med fint vejr over hele landet, men det bliver en midlertidig fornøjelse. Hen på eftermiddagen trækker et nyt regnvejr nemlig op over landet, og regnen slipper ikke sit tag i Danmark lige foreløbig.

- Der er ikke udsigt til opklaring og sommervejr i næste uge. Det ser ustadigt ud hele ugen - forholdsvist køligt og med regn og byger, lyder meldingen fra DMI.

Se hvordan vejret bliver omkring din by de kommende dage:

Nykøbing sjælland

Holbæk

Slagelse

Ringsted

Næstved

Vordingborg

Nykøbing Falster

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App