Kræver høring i kød-sag

Nye afsløringer af fuskeri med datomærkningen på kød, får nu Socialdemokratiet til at kræve en høring i Folketingets fødevareudvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag aften kunne man i DRs forbrugermagasin Kontant se, hvordan tre Super-Best-butikker i vores region bevidst sælger for gammelt kød til kunderne.

Det får i dag Socialdemokraterne til at kræve en høring i Folketingets fødevareudvalg.  

- De metoder vi anvender i dansk fødevarekontrol skal genovervejes og forstærkes. Vi lægger store ressourcer i at kontrollere fødevarerne inden de forlader producenten, men det hjælper ikke meget, hvis detailleddet så godt som uhindret kan snyde ved at pakke produkterne om. Det skal simpelthen være slut med ompakket kød og fisk, siger Benny Engelbrecht, forbrugerordfører for Socialdemokraterne.

Han beder fødevareminister Eva Kjer Hansen om en redegørelse, hvor ministeren blandt andet skal svare på, hvilke initiativer hun konkret vil iværksætte for at løse problemet fremover.

Dansk Folkeparti foreslår til Ekstra Bladet, at man åbner op for nye kontrolmetoder. Det kunne være anonym overvågning, der strækker sig over flere dage. På den måde vil man kunne undgå fusk og svindel som ommærkning af kødet.