¨

Kræft operation forsinket af ferie

Foto: TV ØST

En ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser at hver femte med modermærkekræft venter for længe på behandling. Ib Johansen gik rundt med modermærkekræft i tre uger uden at vide det.

I tre uger gik 67-årge Ib Johansen rundt uden at vide, at han havde modermærkekræft. Hans hudlæge var nemlig på ferie, da testresultatet blev sendt tilbage fra laboratoriet.

 

03:18 Luk video

Det er vigtigt at søge læge:

  • Hvis et modermærke ændrer størrelse, form eller farve
  • Hvis et modermærke bliver tykkere
  • Hvis et modermærke danner skorpe eller bløder
  • Hvis et modermærke klør vedvarende eller føles ændret
  • Hvis et sår ikke vil hele

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Modermærker kan være smukke og give et ansigt karakter. Men modermærker kan også danne grobund for kræft

Herhjemme er der godt 1.300 mennesker, der hvert år får konstateret modermærkekræft - i ansigtet eller på andre dele af kroppen.

Kræften opstår især hos mennesker, der udsætter sig for ultraviolet bestråling - enten fra solarielamper eller i det direkte sollys.

Det vigtigste og tydeligste tegn på sygdommen er, at et eksisterende eller nytilkommet modermærke forandrer sig,  men sygdommen kan også opstå hvor der ikke  er noget modermærke.

 

Ved nyopståede tilfælde behandles sygdommen ved at det syge væv bliver opereret væk. Hvis  hudkræften har nået at brede sig til andre dele af kroppen behandles med interferon eller andre  kræftbekæmpende stoffer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App