Kontrol og hård straf redder liv på vejene

Antallet af døde og tilskadekomne i trafikken har i årets første måneder været op mod en tredjedel lavere end i 2008.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi er igen begyndt at lette foden fra speederen, og det kan ses: Antallet af døde og tilskadekomne i trafikken har i årets første måneder været op mod en tredjedel lavere end i 2008. Det skriver metroXpress mandag.

Forklaringen er ifølge Rådet for Større Færdselssikkerhed, at danskernes frygt for bøder og klip i kørekortet er blevet større, fordi der er kommet mere kontrol:

- Den øgede politiindsats i de seneste måneder er noget, som folk har opdaget. Hastigheden er faldet, og ulykkerne er både færre og oftere ikke så alvorlige, siger specialkonsulent Søren Troels Berg.

Den positive tendens bliver i den kommende uge fulgt op af en kampagne fra Rådet for Større Færdselssikkerhed for at få farten yderligere ned.

Risikoen for bøde og klip i kørekortet betyder ifølge trafikforsker på RUC Per Homann Jespersen meget for folks opførsel i trafikken.

- Da hastigheden blev sat op på motorvejene, var der mange, der advarede imod at gøre det. Alligevel viste det sig, at en massiv politiindsats sammen med klippekortordningen fik antallet af uheld til at falde. Det betyder altså uden tvivl noget, at der er en risiko for at blive knaldet, hvis man kører for hurtigt, siger han.