Konservativt oprør mod broafgift

De Konservatives frontfigur i EU, tidligere partiformand Bendt Bendtsen, går nu til kamp mod broafgiften på Storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han raser over, at pengene fra betalingsanlægget i Halsskov bruges til formål, der intet har med broen at gøre, skriver Fyens Stiftstidende.

 - Det gør mig harm, og det er nødvendigt med et folkeligt og politisk oprør, hvis skiftende finansministre ikke skal fortsætte med at hale penge ud af broen. Det er noget svineri og bremser væksten i Danmark og skævvrider landet, siger han.

Kom selv med ideen
Især er han vred over, at alle partier på nær Enhedslisten i 2009 indgik en aftale om, at der frem til 2022 skal hales ni milliarder ud af Storebæltsforbindelsen til trafikanlæg i hele landet. Den første lille milliard er netop afleveret. Han har dog helt glemt, at det var De Konservative selv, der på partiets sommergruppemøde i 2008 lancerede ideen. Partiformanden dengang var Bendt Bendtsen, men han havde dog forladt Christianborg for at blive EU-parlamentariker, da forslaget blev vedtaget i januar 2009, skriver avisen.