¨

Kong Vinter kommer på kortvarigt besøg

Foto: TV ØST

Vejret fredag bliver rigtig koldt - men afløses i løbet af weekenden af mildt vejr fra syd. Den rigtige vinter er stadig et stykke ude i fremtiden.

Vinteren viser tænder fredag, men bider sig ikke fast endnu.
 
- I løbet af dagen bliver der dannet nogle småbyger ude over det varmere hav, og det kommer til at drive ind over landet i løbet af dagen, siger Frank Nielsen, vagtchef ved DMI, til Ritzau.
 
Der er næsten ingen vind fredag, og temperaturerne kommer til at ligge på mellem tre og otte grader. De steder, hvor natten har budt på frost, bliver det dog på grund af tågen svært at komme over fire grader, lyder det fra Frank Nielsen.
 
Kulden holder fast i aften og i nat, men den bliver udfordret af en varmere luft sydfra.
 
- Lørdag begynder en varmere luft at presse sig på fra Frankrig og Tyskland. Det betyder, at vi lørdag får byger i løbet af dagen i takt med, at varmefronten tager regn med sig ind over landet. Det bliver noget snusk med dis og finregn.
 
- Til gengæld er det dermed slut med nattefrost i denne omgang, for vi kommer nok ikke ned under fem grader, siger vagtchefen.
 
Søndag lægger ud med småregn og dis flere steder i landet, men om eftermiddagen kan det klare op i særligt de sydlige egne.
 
Varmefronten bliver dog afløst af en køligere vind.
 
- I løbet af dagen kommer en koldfront fra vest, og den har en del regn og blæst med sig. Derfor bliver det ret blæsende søndag, og både aftenen og natten byder på udbredt regn op til 10 millimeter, siger Frank Nielsen.
 
Han peger på, at blæsten og skyerne holder frosten væk. Men frosten ligger og lurer, så kommer frosten igen, bliver det stille og klart vejr.
 
- Frosten bliver skubbet lidt ud, men det eneste, der holder temperaturen oppe, er vind. Det kan meget nemt blive frost igen, fordi nætterne er lange, lyder det fra Frank Nielsen, der betegner weekenden som "normal" for november.
 
/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App