¨

Kommunister skændes om kendt socialdemokrat

Foto: TV ØST

To kommunistiske partier er i intern strid, om Regionrådsformand Steen Bach Nielsen fra Socialdemokratiet skal have lov til at tale på kommunistisk konference.

De danske kommunister har tradition for intern kævl, og nu er den gal igen - denne gang på Midtsjælland. En af hovedrollerne i striden spilles såmænd af formanden for Region Sjælland, socialdemokraten Steen Bach Nielsen. Det fortæller DR Sjælland.

Lokalafdelingen af DKP, Danmarks Kommunistiske Parti, er arrangør for en konference i Ringsted den 6. marts. I den forbindelse har man inviteret regionsformanden. Men det har fået et andet kommunistisk parti, KPiD, helt op i det røde felt.

- De har afbrudt alt samarbejde med os, siger Anker Scherning fra DKP.

Tidligere i sit politiske virke har Steen Bach Nielsen nemlig været med til at lukke en skole i Slagelse. Det skabte vrede hos bl.a. de lokale kommunister, og selvom det nu er over 20 år siden, ønsker KPiD ham ikke som taler ved konferencen i Ringsted. I en mail kalder de ham således for "kommunist-hader".

DKP's Anker Scherning fastholder dog, at Steen Bach Nielsen er inviteret, og regionsformanden selv er indstillet på at komme og holde sit oplæg:

- Hvis en organisation har en konference og ønsker at høre noget om Region Sjælland, så kommer jeg, hvis jeg har plads i kalenderen. Også når det er kommunister der arrangerer, siger Steen Bach Nielsen til DR Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App