Kommuner vil lukke de mindste skoler

Det er for dyrt at drive de mindste skoler. Derfor vil kommunerne lukke små skoler til fordel for større i storbyerne. Men forældre og lærere er bekymrede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hver sjette folkeskole er siden 2007 enten nedlagt eller lagt sammen med en større skole, og udviklingen fortsætter i det kommende år, skriver Jyllands-Posten.

Næsten hver anden kommune - helt præcist 43 procent - regner med at reducere antallet af skoler yderligere, og i alt henter kommunerne 400 millioner kroner i 2013 på mere effektiv skoledrift.

Det viser en analyse af de kommunale budgetter fra kommuneforeningen KL.

Mere for pengene i kæmpeskoler

- Vi får mere for pengene ved at samle undervisningen på større skoler, og samtidig giver det bedre faglig kvalitet, siger KL-formand Erik Nielsen (S) til Jyllands-Posten.

En del af gevinsten kommer i kassen på grund af større klasser, ligesom kommunerne forventer besparelser som følge af mere it i skolen, og at lærerne underviser flere timer end i dag.

Forældre kan ikke lide udviklingen

Forældreforeningen Skole og Forældre er bekymret over udviklingen.

- Der er allerede rationaliseret og nedlagt massevis af skoler, og vi nærmer os en situation - ikke mindst i tyndtbefolkede områder - hvor transporten til den store skole inde i byen er et problem for især mindre børn, siger formand Mette With Hagensen til Jyllands-Posten.

- Flere skolenedlæggelser gør det desuden vanskeligt at få folk til at bosætte sig i disse områder, tilføjer hun.

Danmarks Lærerforening mener, at effektiviseringen rammer kvaliteten på skoleområdet.

/ritzau/


Nyhedsoverblik