¨

Kommuner taber stort på scweizerlån

Foto: TV ØST

Flere kommuner i regionen har tabt betydelige summer på at optage lån i schweizerfranc i midten af 00'erne.

Næstved, Vordingborg, Lolland, Sorø… Overalt i regionen er kommunerne ved at gøre tabene op efter en bekostelig spekulation i schweizerfranclån. Det skriver Politiken.

I midten af 00’erne faldt mange kommuner for fristelsen til at optage lån i schweizerfranc. Årsagen var, at det dengang var langt billigere end danske lån. Nu giver det bagslag.

Alene i år har 22 kommuner landet over indfriet eller omlagt de dyre lån, og i 12 af kommunerne har det givet et samlet kurstab på 210 millioner kroner.

Værst ser det ud i Lolland Kommune, hvor det samlede kurstab når op på skyhøje 120 millioner kroner. Næstved har tabt 26 millioner og Vordingborg har tabt 15 millioner.

- Som kommune forsøger man at se på alle de midler, man har til rådighed for at få flere penge«, siger Ivan Hansen (S), borgmester i Sorø Kommune, til Politiken. Kommunen står til et tab på 7,8 millioner kroner.

I februar blev de omstridte lån forbudt at optage. Alligevel har yderligere 26 kommuner stadig lån i schweizerfranc. Det fremgår af Politikens aktindsigt hos 95 af landets 98 kommuner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App