¨

Kommuner svigter voldsramte børn

Foto: TV ØST

Hundredvis af skilsmissebørn må leve med vold fra forældrene, advarer børneorganisationer. En lang række voldssager, hvor skilsmissebørn får tæv af deres far eller mor, bliver aldrig undersøgt.

Landets kommuner griber kun sjældent ind over for mistanke og beskyldninger om vold mod børn i familier, hvor forældrene er gået hvert til sit. Myndighederne tror ofte, at beskydningerne er falske. Det skriver Berlingske.

Myndigheder regner med, at der blot er tale om interne skænderier, når en bekymret far eller mor fortæller, at deres tidligere partner slår det fælles barn.

Hundredvis af skilsmissebørn, som lider under forældrevold, står derfor efterladt i et juridisk tomrum, vurderer børneorganisationer.

      - Kommunerne fralægger sig ansvaret. Tilbage står alt for mange børn, som faktisk bliver slået, og som må leve videre med volden. Skilsmissebørnene er reelt retsløse, siger næstformand for Børns Vilkår, Bente Boserup.

Berlingske fortæller søndag historien om otte-årige Lucas, som selv siger, at han bliver slået. Alligevel griber myndighederne ikke ind, og de snakker end ikke med drengen.

Socialminister Bendikte Kiær (K) nikker genkendende til problemet med kommuner, der ikke hører børnene. Det er ikke godt nok, lyder det.

      - Jeg har svært ved at forestille mig, at man kan lave en ordentlig faglig undersøgelse, hvis man ikke har talt med barnet, siger hun.

      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App