¨

Kommuner sparer - stadig - på de ældre

Foto: TV ØST

Kommunerne fortsætter med at spare på de ældre. Det viser en rundspørge til de kommunale ældrechefer fra Politiken Research, skriver Politiken lørdag.

Fire ud af ti svarer, at udgifterne per ældre vil falde i år. Det samme vil personaleforbruget.

Og det vil føre til, at serviceniveauet forringes. Det erkender hver fjerde ældrechef i de i alt 65 kommuner, som medvirker i rundspørgen. Især den praktiske hjælp i hjemmet samt omsorgen på plejecentrene rammes.

Af en tilsvarende undersøgelse besvaret af 339 plejehjemsledere fremgår det, at hver tredje plejecenter har fået deres budgetter beskåret i år. Hver sjette angiver, at det går ud over antallet af dagvagter. Hver tiende plejehjemsleder forudser mindre mandskab om aftenen. I alt 886 plejeledere er spurgt.

Undersøgelsen viser dog også, at beskæringerne ikke er helt så udbredte som i fjor, hvor over halvdelen af plejehjemmene blev ramt. Alligevel kalder chefkonsulent Olav Felbo, Ældre Sagen, de nye tal »chokerende«.

»De skal ses på baggrund af, at mange kommuner også skar sidste år og året før. Og så betyder demografien, at behovet er stigende - især kommer der flere af de mest plejekrævende ældre. Det gør billedet endnu grellere«, siger han til Politiken.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App