Kommuner skal garantere praktik

Læser man til sygeplejerske i Nykøbing Falster, er man garanteret en praktikplads i Guldborgsund Kommune. Nu tyder det på, at garantien også skal gælde for de øvrige kommuner i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunekontaktrådet anbefaler at alle Region Sjællands kommuner følger Guldborgsunds eksempel.

Helt konkret skal der indgås en gensidig forpligtende aftale med University College Sjælland, der står for regionens sygeplejerskeuddannelser. Aftalen skal dels sikre de studerende en praktikplads, dels sikre kommunerne de nødvendige praktikanter.

Målet er også at gøre det mere attraktivt at studere på Sjælland, forklarer KKR-formand Jens Stenbæk (V). Kontaktrådet er derfor parat til at udvide garantien til andre uddannelser, der retter sig mod kommunerne, for eksempel læreruddannelsen.

- På den måde håber vi at kunne tiltrække de studerende både mens de læser, men også efterfølgende, når kommunerne har hårdt brug for de færdiguddannede, siger Jens Stenbæk.

- For at gøre alle praktikpladser i kommunerne attraktive, kan de kommuner, der ligger lidt længere væk fra uddannelsesstederne, blive nødt til at gøre en ekstra indsats for de studerende. For eksempel i form af mulighed for bolig eller andet. Men det fornemmer jeg også, at de er parate til, tilføjer han.