Kommuner ser forskelligt på jobparathed

Antallet af jobparate kontanthjælpsmodtagere varierer i regionens kommuner, viser en ny undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er store kommunale forskelle på, hvordan regionens kommuner vurderer kontanthjælpsmodtagernes jobparathed.

Det fremgår af ny undersøgelse, som Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev, Agenda, har udarbejdet.

Undersøgelsen viser blandt andet, at Næstved og Odsherred er blandt nogle af de kommuner i landsdelen, der har den største andel af jobparate kontanthjælpsmodtagere. Her mener man, at henholdsvis 38,8 og 34,9 procent er i stand til at arbejde.

Hos Tænketanken Kraka mener man, ifølge Agenda, det er vigtigt at gøre flere kontanthjælpsmodtagere klar til at påtage sig et job. 

- Det er en forudsætning, at flere kontanthjælpsmodtagere er jobparate, hvis reformer af arbejdsmarkedet skal lykkedes. I øjeblikket kan reformerne kun have en jobeffekt for den fjerdedel, der er jobparate og står til rådighed for arbejdsmarkedet, siger forskningschef Kristian Thor Jakobsen til Agenda.

Du kan se fordelingen af jobparate kontanthjælpsmodtagere i regionen på billedet ovenfor. Bemærk, at der er stor forskel på kommunernes rammevilkår, og at ikke alle kommuner derfor er sammenlignelige.