Kommuner revser klimaplan

Kommunerne er så utilfredse med regeringens tilpasningsplan til fremtidens klima, at de senest 1. april fremsætter eget klimaudspil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark er på dybt vand i kampen mod skybrud og stormflod i fremtiden. Regeringen er passiv og gør ikke nok for at hjælpe landets kommuner med at ruste sig til kampen mod stigende vandstand, vildere vejr og andre konsekvenser af global opvarmning, lyder den opsigtsvækkende kritik fra Kommunernes Landsforening, KL, af regeringens særlige strategi for tilpasning til klimaændringer i Danmark, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge Holbæks viceborgmester Jens Stenbæk (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i KL, er planen "ikke god nok" og "for ukonkret".

- Mange af opgaverne kommer til at påhvile os ude i kommunerne, det fremgår for eksempel. ikke af klimaplanen, hvilke scenarier vi skal forholde os til. Vi mangler stadig en klar udmelding fra regeringen om, hvad vi skal forberede os på. Skal vi forholde os til, at vandstanden i fremtiden stiger med 30 centimeter, 50 centimeter eller en hel meter?,siger han. Utilfredsheden er så stor, at kommunerne senest 1. april 2009 kommer med deres eget udspil til en klimatilpasningsplan. 

Klimaminister Connie Hedegaard (K) siger, at der i løbet af 2009 vil blive udarbejdet "egentlige scenarier" for fremtidens klima

Hun understreger samtidig, at det i mange tilfælde bliver kommunernes opgave at håndtere klimaforandringerne. Regeringens plan blev offentliggjort i marts.