Kommuner kæmper med affald i naturen

På denne tid af året er det et generelt problem i vores landsdel, at kommunernes grønne arealer bliver svinet til af borgere, der befinder sig på stederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere kommuner i regionen melder lige nu om store problemer med folk, der efterlader affald på naturområder frem for at smide det i skraldespandene. Et af de udsatte steder er Strandparken i Holbæk.

- Jeg synes, det er trist, at de ikke kan finde ud af at rydde op. Vi har mange skraldespande i parken, men det er lidt som om, at folk ikke gider gå de få meter og smide affaldet ud, siger Trine Lilja, der som gartner i kommunen til daglig står for at holde parken pæn og ren.

Ærgerlige over svineriet

I Holbæk Kommune er man ærgerlige over svineriet, og derfor arbejder man i øjeblikket på at komme det til livs på flere forskellige måder.

- Det er kedeligt, at vi skal bruge skatteborgernes penge på at gå og rydde op efter andre skatteborgere. Vi burde bruge pengene på noget mere fornuftigt end det, og af den grund drøfter vi lige nu en række løsninger, siger trafik- og ejendomschef Torben Hjelm.

Ekstra mandskab

Hen over sommeren har kommunen blandt andet planer om at sætte ekstra mandskab – især i og omkring Strandparken.

- Lige nu og her i den kommende tid er vi klar over, at der vil være pres på. Det betyder, at vi dirigerer nogle flere personer fra Vej og Park hertil, og så må vi prøve at drosle ned andre steder, hvor der er mulighed for det, siger Torben Hjelm.