¨

Kommuner dropper at rive boligblokke ned

Foto: TV ØST

Regeringens plan om at rive boligblokke ned i landets ghettoer ser ud til at smuldre.

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) plan om at rive boligblokke ned i landets ghettoer ser ikke ud til at blive virkelighed lige med det første.

Det skriver Berlingske søndag.

I sidste efterårs åbningstale til Folketinget blev fraser som "vi vil rive murene ned" og "vi vil åbne ghettoerne mod samfundet" ellers flittigt benyttet, og der blev afsat en halv milliard kroner til formålet.

Men siden da er der ikke sket ret meget. Ingen boligblokke er endnu blevet jævnet med jorden, og kun to kommuner forventer at gøre det.

Det viser en rundringning foretaget af Berlingske Research til de 15 kommuner med ghettoområder, som regeringen har udpeget.

I hovedstaden, der huser nogle af landets mest "berygtede" ghettoer, går man ikke umiddelbart med nedrivningsplaner i tankerne, fortæller Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

- Det er ikke boligerne, der er noget i vejen med. Det er de sociale forhold, siger han.

I kun to af landets kommuner har man aktuelle planer om nedrivning af boligblokke. Der er tale om henholdsvis Greve og Aarhus.

I Aarhus har man længe arbejdet på en plan for nedrivninger i Gellerupparken, og i Greve er det besluttet at fjerne to boligblokke i Askerød, der er kendt for bandekriminalitet. Men:

- Nedrivningen har nu ikke noget med regeringens ghettoplan at gøre. Jeg foreslog det selv for flere år siden for at gøre området mere transparent, siger Greves borgmester Hans Barlach (K).

Socialminister Benedikte Kiær (K) mener dog, at det er for tidligt at konkludere noget på nedrivningsplanerne.

- Flere kommuner har tilkendegivet over for mig, at nedrivning er med i deres overvejelser, siger hun til Berlingske.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App