Kommunekamp: Kalundborg tager tredje sejr

Den første månedskonkurrence i Kommunekampen er afgjort. For tredje gang i træk hedder vinderholdet Kalundborg Knights.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lev Livets store kommunekampspokal får lov til at tilbringe endnu en måned i Kalundborg. Det blev afgjort fredag kl. 12, hvor Kommunekampens første månedskonkurrence sluttede. Kalundborg Knights har ligget i spidsen for konkurrencen fra begyndelsen af og blev aldrig for alvor truet. Andenpladsen tilfalder Sorø Saints, mens Næstved Nighthawks kommer ind som treer.

Kalundborg vandt Kommunekampen i foråret. Men de snuppede også efterårets pokal først i august ved at hive en sejr hjem i sommerdysten.

Hensyn til kommunestørrelse
Augustdysten handlede om at få flest Endomondo-medlemmer til at forbrænde mest. Helt præcist skulle de 12 kommunehold få så mange af deres medlemmer som muligt til at forbrænde minimum 1000 kalorier (hver især). I det endelige resultat har kommunernes størrelse været afgørende for udfaldet, så alle hold havde en fair chance. 

I alt lykkedes det 682 kalundborgensere at nå over minimumsgrænsen, mens to'eren Sorø Saints fik 332 medlemmer sat godt i sving. Det betyder reelt, at 82 medlemmer skiller de to hold ad, når man medindregner indbyggertallet. Næstved Nighthawks fik hele 834 medlemmer gjort tilstrækkeligt aktive, men grundet kommunens størrelse rækker det "kun" til en tredjeplads.

I kampen om femtepladsen lykkedes det med nød og næppe Odsherred Owls at holde Faxe Fighters på sjettepladsen. Den tvivlsomme ære af sidstepladsen tilfalder Vordingborg Vikings, der trods sine 45.465 indbyggere kun fik aktiveret 138 Endomondo-medlemmer tilstrækkeligt.  

Ny dyst på vej
På søndag begynder Kommunekampens anden månedsdyst. I september gælder det om at hverve flest mulige aktive medlemmer til Kommunekampen på Endomondo. Igen bliver indbyggertal medindregnet.

Læs, hvordan du støtter dit hold her.

Den endelige stilling i augustdysten*

1. Kalundborg Knights: 682 (antal medlemmer som har forbrændt over 1000 kalorier) 
2. Sorø Saints: 332
3. Næstved Nighthawks: 834
4. Ringsted Raiders: 333
5. Odsherred Owls: 248
6. Faxe Fighters: 261
7. Slagelse Superstars: 467
8. Holbæk Heros: 373
9. Guldborgsund Giants: 328
10. Lolland Lions: 149
11. Stevns Steelers: 71
12. Vordingborg Vikings: 138

*Placeringerne er baseret på ovenstående deltagertal divideret med kommunernes indbyggertal.