Kom i praktik som livredder: Sådan passer vi på hinanden i vandet

I juli og august demonstrerer TrygFondens LivredderPatrulje, hvordan man bedst passer på hinanden i badesæsonen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere steder på Sjælland kan børn og voksne komme i praktik som livreddere i juli og august måned.

TrygFondens Livredderpatrulje kommer nemlig ud og sætter badesikker på dagsordenen for at forebygge eventuelle drukneulykker.

Børnene får lov til at prøve livreddernes udstyr, og så kan de sammen med deres forældre tage en livreddertest. I den skal de padle på et såkaldt rescue board, bjærge en person på fra vandet og give livreddende førstehjælp.

- Vi har erfaret, at LivredderPatruljen er en god måde at få børn og deres forældre til at tale om, hvad man skal huske på, når man er i og ved vandet, siger René Højer, der er programchef for sikkerhed i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Her kommer LivredderPatruljen forbi i vores område

Forældrene kan også lære noget

LivredderPatruljen kommer forbi fem strande i vores område, og besøgene kan også være med til at dræbe myter, lyder det.

- Børnene plejer at hygge sig med aktiviteterne, og forældrene kan faktisk også lære noget. Eksempelvis at rådet om ikke at gå i vandet, lige efter man har spist, blot er en myte, og at man bør huske på, at det er langt bedre at holde øje med sine børn i vandet end at nøjes med at iagttage dem fra vandkanten, siger Anders Myrhøj, drifts- og sekretariat schef i TrygFonden Kystlivredning.

Livreddernes besøg på strandene varer godt tre en halv time, og den består også af en demonstration af en redningsaktion. Der vil også være forskellige konkurrencer. 

De fem baderåd