¨

Kom hurtigere derudaf

Foto: TV ØST

Justitsminister Lars Barfoed (K) giver nu grønt lys til at hæve fartgrænsen på landevejene. Det skriver Jyllands-Posten

Sammen med de lokale politimestre kan Vejdirektoratet nu endeligt beslutte at hæve fartgrænsen der, hvor det anses for at være forsvarligt. Det siger Lars Barfoed til Jyllands-Posten.

Ministeren sendte i går et brev til Transportministreriet, hvori han giver tilladelse til at hæve fartgrænsen på landevejene fra 80 til 90 km/t. på 10 udvalgte strækninger. Her i regionen drejer det sig om ca 7,5 km på E55 mellem Nykøbing Falster og Gedser samt ca. 3,5 km. på omfartsvej 22 ved Næstved. Strækningerne er udvalgt i samråd med Vejdirektoratet.

 

Oplagt sted for fartkontrol

Lars Barfoed fortæller også, at det måske bliver på netop disse strækninger, at de omtalte nye stærekasser bliver sat op. Det er endnu ikke besluttet, hvorvidt nogle af stærekasserne skal være mobile eller ej. Men ministeren lover et trecifret antal stærekasser i Danmark, så snart Rigspolititet er kommet med et oplæg til, hvor de skal sættes op.

Danmark er det eneste land i Europa, der endnu ikke har indført en automatisk fartkontrol, der kan fange fartsynderne på video. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App