¨

Koldt vejr på vej: Det vil føles som 8 graders frost

Foto: TV ØST

Russisk kulde får det til at føles som ned til otte graders frost i weekenden.

Kold luft fra Polen og Rusland skal formentlig forceres med både vanter og hue herhjemme i løbet af weekenden.

For selvom termometret kommer til at vise cirka fem graders varme, vil det føles som mellem fem og otte graders frost på grund af vinden, der bliver jævn til hård, lyder det fra vagtchefen ved DMI, Frank Nielsen:

- Det bliver en tør weekend med relativ kold luft fra sydøst, så kulden kommer fra lande som Polen og Rusland.

- Særligt fredag og lørdag bliver det blæsende, og temperaturerne frem til søndag ligger på fem grader, men vil føles som ned til otte graders frost på grund af vinden. Så det bliver en kold slutning på november, siger han.

 Den største udfordring for meteorologerne er at forudse, hvor meget solen vil kigge frem gennem skyerne i løbet af de kommende dage.

 - Der ligger nogle skyområder, som er svære at holde styr på. Det kan skifte mange gange i løbet af et døgn. Først kan det trække op, men så kommer solen pludseligt.

 - Det skifter lidt. Solchancen er nok størst i de sydlige og østlige egne, men alle kan få lidt. Til gengæld er det tørt i hele landet, siger Frank Nielsen.

 - Der kommer måske en lille smule nedbør ved kystområderne, men det er meget lidt. Det er nok i 97 procent af landet, at det holder tørt, tilføjer han.

 Skyerne er heller ikke så tunge, så dagene kommer til at være lyse. Første søndag i advent kan derfor fejres med en tur ud i naturen uden at skulle bekymre sig om regn, slud eller sne.

 - Selvom der kan være skyer, er de ikke så tykke, så det vil føles ret lyst. Luften er samtidig relativ tør, og det kan man godt mærke. For eksempel bliver det ikke diset, siger vagtchefen.

Efteråret siger samtidig farvel med nattefrost, men vinden sørger for, at temperaturen ikke når langt under frysepunktet. Meget tyder også på, at temperaturerne kommer til at stige igen, når kalenderen efter weekenden viser december.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App