¨

Koldeste juni i 21 år

Foto: TV ØST

Juni var en vejrmæssig bundprop, og sommermåneden lokkede ikke mange gæster til strandene. Men det behøver ikke påvirke juli, trøster meteorolog.

Hvis du hører til dem, der stadig savner sol, varme og strandvejr, selv om kalenderen viser sommer, så kan du give den rekorddårlige juni skylden.

Koldeste juni i 21 år
For vi skal 21 år tilbage for at finde en juni, der er lige så kold som den måned, vi netop er kommet ud af. 12,8 grader lå gennemsnitstemperaturen på.

Men det er ikke kun temperaturen, som gjorde juni til en blandet fornøjelse. Juni var også den mest solfattige i 16 år og den vådeste i fem år.

Faktisk skal vi tilbage til 1991 for at finde en juni, der overordnet set var dårligere end 2012-udgaven.

Metereolog: frygt ikke for juli
Men skal vi så frygte, at juli også sætter bundrekorder? Det mener meteorolog Jørn Thomsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) ikke.

- Vejret kan jo ikke huske, at det var koldt i juni, og påvirkningerne fra måned til måned er kun småting i den store vejrmaskine, siger han til Ritzau.

For selvom en kold slutning på juni logisk set giver en kold start på juli, er det ikke en påvirkning, der varer ved. Og den danske sommer er kendt for at kunne præstere store udsving i begge retninger.

- Efterslæbet fra den foregående måned er ikke noget, vejret hænger sig i, siger Jørn Thomsen.

Se hvordan vejret bliver omkring din by de kommende dage:

Nykøbing sjælland

Holbæk

Slagelse

Ringsted

Næstved

Vordingborg

Nykøbing Falster

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App