¨

Kold vind nedkøler solrig weekend

Foto: TV ØST

Solen kommer regionen til gode i weekenden, lover DMI. Dog vil man langs kysten mærke en kold vind fra nord.

En temperaturmæssig tre-trins-raket.

Sådan kan vejret over Danmark beskrives fredag og den kommende weekend. Alle tre dage bliver solrige, men temperaturen stiger fra dag til dag, forklarer meteorolog Henning Gisselø.

- Det bliver flot solskinsvejr hele weekenden med gradvis stigende temperaturer. Fredag kan vi få op til 12 grader, lørdag op til 15 grader, og søndag bliver den varmeste, hvor man visse steder kan få op til 17 graders varme, siger han.

Men, siger Henning Gisselø, det er ikke alle danskere, der bør lade jakken bliver derhjemme, når de bevæger sig udenfor.

- Disse temperaturer vil man ikke mærke, hvis man bor tæt ved en kyst, når den vender mod nord og nordvest, hvor vinden kommer fra.

- Vi har et højtryk, der ligger lige over Skotland. Det undertrykker skyerne, så vi får sol. Men det betyder også, at vi får en kold vind fra nord, siger DMI-meteorologen, som dog lover, at alle får solen at mærke. 

 - Det er solen, der gør hele forskellen, for om natten bliver det koldt. Vi kan sagtens risikere at få nattefrost flere steder, siger Henning Gisselø.

Så det vil stadig være for tidligt at sætte de sarte planter ud i haven, men danskerne kan glæde sig over, at begyndelse af næste uge også tegner til at blive tør og solrig.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App