¨

Køge-sygeplejersker nedlægger også arbejdet

Foto: TV ØST

Patienter på Køge Sygehus har anæstesisygeplejersker nedlagt arbejdet i sympati med kollegerne i Roskilde. Patienter risikerer at få deres operationer udskudt.

Tirsdag har anæstesisygeplerskerne på Køge Sygehus valgt at nedlægge arbejdet. Det sker i sympati med kollegerne i Roskilde, der siden mandag har nedlagt arbejdet.

- Vi nedlagde arbejdet i morges klokken 9, og ligesom kollegerne i Roskilde handler det om, at vi gerne vil lønforhandle. Vi forsøgte i foråret, men da blev der bare lukket af, siger Ditte Hanberg, anæstesisygeplersker i Køge.

Store lønforskelle

Hun fortæller, at i alt 17-20 anæstesisygeplejersker har nedlagt arbejdet i Køge, og at de specielt er utilfredse med de store lønforskelle der er i deres faggruppe i regionen.

- Vi har taget en 2-årig specialuddannelse for at blive anæstesisygeplersker, men jeg har kendskab til sygeplejersker, som med et 6 ugers kursus får 20.000 kroner mere i løn årligt end os, og det, mener vi ikke, kan være rigtigt. Derudover er der et stigende arbejdspres og dårlige arbejdsforhold, men det er primært lønnen, det handler om lige nu, siger hun.

Forhandlinger og fælles lønløft

Hun og kollegerne holder møde med deres lokale fagforbundsformand klokken 14.15.

- Vi vil jo gerne have nogle forhandlinger i gang og have et fælles lønløft. Det kan få os tilbage på job igen, siger Ditte Hanberg.

I Roskilde kan arbejdsnedlæggelserne få betydning for operationer, der kan ende med at blive udskudt, hvilket patienterne i Køge nu også risikerer at opleve.

I artiklen her kan du se, hvad koncerndirektør i Region Sjælland siger til arbejdsnedlæggelsen i Roskilde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App