Køge får supersygehus i ny plan

Køge Sygehus skal være hovedsygehuset i Region Sjælland med både akut-behandling og de højt specialiserede funktioner, som hører til den akutte behandling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er i hvert fald udspillet fra regionens administration, som politikerne i forretningsudvalget skal have en første drøftelse af på tirsdag, og som falder i tråd med regionsrådsformand Kristian Ebbensgaards (V) udtalelser på sygehus-borgermødet med sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) i Køge for nylig, skriver DAGBLADET Køge

Dermed tager regionspolitikerne første skridt mod at finde en vej til at få del i regeringens sygehus-milliarder, efter at såvel regeringens eksperter som sundhedsministeren har dumpet regionens oprindelige sygehusplan.Oplægget fra forvaltningen lukker ikke nogen sygehuse.

 - Der bliver ikke lukket noget. Vi opretholder fire akutsygehuse (Køge, Slagelse, Holbæk og Nykøbing F., red.) med Køge som det højt specialiserede, og vi vil stadig satse på Roskilde og Næstved som centre for henholdsvis hjerter og kræft. Det vil vi ikke pille ved, siger formand for regionens sygehus-forum, Palle Andersen (V).

Hvordan fordelingen af specialer ellers bliver, er derimod langt fra afklaret. På spørgsmålet, om han tror, at den nye plan er tilstrækkeligt til at få del i sygehus-milliarderne, svarer Palle Andersen:

 - Det er i hvert fald den plan, vi lægger op til. Ellers må regeringen og Sundhedsstyrelsen lave den plan, som de vil lægge navn til. Vi vil i hvert fald ikke lægge navn til at nedlægge noget, siger han og tilføjer, at de mindre sygehuse også skal fortsætte som hjælpe-sygehuse.