¨

Kobbertyve forstyrrer igen pendlerne

Foto: TV ØST

Flere af regionens pendlere får igen forstyrret morgen-ruten til Københavnsområdet. Torsdag morgen kører der ingen S-tog mellem Hundige og Åmarken.

For fjerde gang på under en uge skaber et tyveri af kobberfyldte togkabler igen problemer for togtrafikken i hovedstadsområdet.

Natten til torsdag er der blevet fjernet togkabler ved Brøndby Strand, og derfor kører der ingen S-tog mellem Hundige og Åmarken, oplyser DSB.

Fredag, søndag og tirsdag blev togtrafikken også forstyrret af samme grund.

Rejsende på strækningen vil i stedet blive tilbudt transport med busser. Togbusserne stopper på alle stationer på strækningen. DSB gør opmærksom på, at det ikke er muligt at tage cykler med på busserne.

Togkablerne indeholder kobbertråde, som tyvene typisk forsøger at afsætte til skrothandlere. Tyverierne er taget til de seneste år i takt med, at prisen på det efterstræbte metal er steget.

Kabeltyveriet ved Brøndby Strand giver desuden følgende ændringer ifølge DSB's hjemmeside:

Linje A kører hvert 20. minut mellem Hillerød og Åmarken og standser ved alle stationer. Linje E kører hvert 20. minut mellem Køge og Hundige.

Fra cirka klokken 06 kører linje A hvert 10. minut mellem Hillerød og Åmarken og linje E hvert 10. minut mellem Køge og Hundige, mens der ikke vil være tog mellem Ny Ellebjerg og Holte.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App