¨

Klumpfisk aflivet på Danmarks Akvarium

Klumpfisken, som forleden blev fanget af en fiskeskipper ved Glænø ud for Karrebæksminde, blev aflivet tirsdag. Det fortæller fiskeassistent på Danmarks Akvarium, Daniel Pedersen, til Sjællandske.

Fisken så allerede sløj ud, da Daniel Pedersen hentede den i Karrebæksminde, men i løbet af weekenden livede den op.

- Nu ligger den på bunden. Det går skidt. Den ser ud til at have givet op, og vi føler ikke længere, at vi kan være bekendt at lade den lide længere, siger Daniel Pedersen umiddelbart før aflivningen.

Daniel Pedersen har været ansat i 10 år på Danmarks Akvarium. Det er blot anden gang, at han har oplevet en klumpfisk på nært hold. Første gang var for to måneder siden, hvor en fisker ved Greve fangede en levende klumpfisk på 18,5 kilo. Den blev også hentet af Daniel Pedersen og kørt til Danmarks Akvarium, men døde dagen efter. Samme skæbne overgik altså også klumpfisken fra Karrebæksminde, som dog nåede at være i live i flere dage.

-Det er tilsyneladende svært at redde klumpfisk, som er fanget i danske farvande. Jeg tror først og fremmest, det skyldes, at de gennem længere tid har opholdt sig i næsten brakke vande. Klumpfisk har behov for et stort saltindhold i vandet, siger Daniel Pedersen til Sjællandske

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App