Klimatopmøde kunne ikke redde hotellerne

Klimatopmødet betød flere hotelovernatninger i december i Region Sjælland. Alligevel har branchen oplevet en generel nedgang i 2009.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mens hotellerne i særligt hovedstaden kan klappe i hænderne efter en indbringende december måned som følge af klimatopmødet, er der over en bred kam trange kår i branchen. Sådan lyder status, efter at Danmarks Statistik har offentliggjort dugfriske tal over antallet af overnatninger på landets hoteller

I Region Sjælland var der i december en fremgang på 25 procent sammenlignet med samme måned året før. Det svarer til 85.000 overnatninger..

I alt var der 433.000 hotelovernatninger i Region Hovedstaden og Sjælland, hvilket er 27.000 flere end den hidtidige rekord for december, som blev sat i 2007. Selvom klimatopmødet også har sat sit positive præg på antallet af overnatninger landet over i december - hotellerne oplevede en fremgang på 12 procent i forhold til året før - kan det ikke ændre ved et overordnet billede af en branche i krise.

Tallene fra Danmarks Statistik viser nemlig også, at de danske hoteller næsten mistede hver tiende overnatning i det forgangne år.

- Klimatopmødet, IOC-kongressen og World Outgames havde stor betydning for antallet af overnatninger i hovedstaden og på dele af Sjælland. Men det var langtfra nok til at redde 2009 på landsplan, siger formanden for hotellernes brancheforening, Horesta, Jens Zimmer Christensen, med henvisning til, at København ligeledes var vært for andre store arrangementer end klimatopmødet i 2009.

Ifølge Jens Zimmer Christensen er hotelbranchen hårdt ramt af den økonomiske krise.

Antallet af overnatninger i de danske hotelsenge faldt fra 10,9 millioner i 2008 til 10,0 millioner i 2009. Det svarer til et fald på otte procent.

/ritzau/