Klaus Riskær klar med nye kandidater – to stiller op i Sjællands storkreds

Klaus Riskærs parti har fundet to kandidater, der stiller op i Sjællands storkreds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Først var de fire, så var de tre. Nu er de ni.

Klaus Riskær Pedersen har fundet yderligere seks folketingskandidater, så de med formanden nu er oppe på i alt ni folketingskandidater.

To af de nye kandidater stiller op i Sjællands storkreds, blandt andet den eneste kvinde på holdet, advokat Anette Prang fra Greve.

flere_haender_udspil_sundhed.transfer4.jpg
Læs også
Kommentator:
Læger og sygeplejersker afgør folketingsvalg
flere_haender_udspil_sundhed.transfer4.jpg
Læs også
Kommentator:
Læger og sygeplejersker afgør folketingsvalg

Hun besluttede at stille op for Klaus Riskærs parti, fordi hun synes, han siger netop det, hun selv har gået at tænkt på.

- Der kom endelig den mand, der turde at sige de ting, som vi andre tænker, og det, han havde formuleret på sin hjemmeside, var noget, jeg kunne nikke genkendene til langt hen ad vejen, fortæller hun.

Hvor meget skal vi bruge på velfærd?

En af partiets mærkesager er at skattebyrden skal fordeles mere fair imellem borgere og erhverv, og Anette Prang ønsker også en diskussion af, hvor mange penge, staten skal have fra borgernes lommer.  

- Hvor meget skal vi egentlig bruge som stat for at være en god velfædsstat? Den tanke er der ikke rigtig nogen, der spørger sig selv om, siger Anette Prang.

- Det gør man jo i en normal husholdning. Der kigger man jo altid: hvor meget skal vi bruge, hvor meget har vi mulighed for overhovedet at få ind i denne her husholdning. Og den tanke, den måtte godt komme lidt mere også i staten, siger hun.

Anette Prang er borgerrettighedsordfører, og en af hendes mærkesager er at få sat ventetiden i retssystemet ned.
Anette Prang er borgerrettighedsordfører, og en af hendes mærkesager er at få sat ventetiden i retssystemet ned. Foto: Privatfoto

Anette Prang er borgerrettighedsordfører, og en af hendes mærkesager er at få sat ventetiden i retssystemet ned.  

- Jeg er jo advokat, så jeg ser, hvor lang tid, der går, fra en sag starter til den slutter, fortæller Anette Prang.

- Det er ubehageligt at være fanget af det system, og man forestiller sig faktisk ikke, hvordan folk har det, når de har en retssag kørende, men det ser jeg jo, og ser at ventetiden er ubehagelig for en, siger hun.  

Udover sine mærkesager er Anette Prang optaget af miljøpolitiske spørgsmål.

Svært at finde kandidater

Der er stadig et godt stykke vej, inden partiet er fuldtallige, fortæller Klaus Riskær, der ønsker i alt 18 kandidater.

- Vi stiller op med to spidskandidater i hver storkreds, for jeg vil gerne give folk noget at vælge imellem. Så før vi er fuldt repræsenteret, skal vi op på 18 kandidater, hvis man ser bort fra Bornholms storkreds.

- Så vi er halvvejs nu, men er stadig i gang med et kæmpe arbejde. Problemet med at finde kandidater er ikke alene folks uafhængighed og erfaring, som er meget vigtig for os.

Martin Nordstjerne Rasmussen stiller også op for Klaus Riskjær Pedersen i Sjællands storkreds. Han er ordfører inden for Job- og arbejdsmarked og går blandt andet til valg med mærkesagen om, at offentligt ansatte skal sikres selvstyre, selvansvar og bedre selvværd.
Martin Nordstjerne Rasmussen stiller også op for Klaus Riskjær Pedersen i Sjællands storkreds. Han er ordfører inden for Job- og arbejdsmarked og går blandt andet til valg med mærkesagen om, at offentligt ansatte skal sikres selvstyre, selvansvar og bedre selvværd. Foto: Privatfoto

- Men vi har også et peer review system (et system, hvor personer bliver evalueret af andre med samme kompetencer, red.), hvor vi har samtaler og interviews, og hvor andre kandidater skal være enige. Så det tager noget tid, sige Klaus Riskær Pedersen.

Fyrede kandidater

Den tidligere finansmand annoncerede midt i februar tre kandidater for partiet ud over sig selv til det kommende folketingsvalg ved navn Peter Hjort, Rolf David Gøtze og Christina Asklund.

De to førstnævnte er stadig kandidater, men Christina Asklund blev fyret som kandidat af Klaus Riskær bare to dage efter sit annoncerede kandidatur.

Over for pressen begrundede Riskær fyringen med, at Asklund "ville få problemer med at klare mediepresset".

Læs også
Politisk redaktør: Løkke vil gå til valg på reformudspil
Læs også
Politisk redaktør: Løkke vil gå til valg på reformudspil

Med de nye kandidater har partiformanden gjort sig mere umage, forsikrer han.

- Det er umuligt for os at se, hvordan de (kandidaterne, red.) performer i det offentlige rum. Det er meget vigtigt for mig, at det ikke er klummeskribenter og kendisser, men at det er almindelige borgere, der stiller op.

- Men man er nødt til at kunne kommunikere for at være politiker. Og jeg mener, at jeg har udvist en betydeligt større omhu med de her kandidater i forhold til at kunne håndtere offentligheden, siger Klaus Riskær.

Han vil ikke afvise, at han igen kan være nødt til at sløjfe en kandidat fra partiet, men anser det for at være meget lidt sandsynligt.

Da der nu er flere kandidater, kan man nemlig "flytte rundt på ordførerskaber" eller andet for at ændre på, hvor meget opmærksomhed i medierne, en kandidat får, lyder det.

Mangler kandidater til Bornholm

Klaus Riskær fortalte i februar, at partiet planlagde at stille op i alle 10 storkredse.

Men det kræver ifølge Riskær på nuværende tidspunkt flere kandidatansøgninger for at kunne stille op på Bornholm, da partiet foretrækker en lokal.

De andre nye folketingskandidater er Søren Sølfelt, Morten Pihl-Andersen, Gert Dyrn og Mogens Birkelund.

Partiet har nu kandidater opstillet i storkredsene: Nordsjælland, Københavns Omegn, København, Sjælland, Fyn og Østjylland.


Nyhedsoverblik