¨

Klar til kamp mod overflødige kilo

Foto: TV ØST

Programserien Lev Livet har fire nye modige deltagere. De er helt klar til at tage kampen op mod overflødige kilo, usunde kostvaner og manglende motion.

Lev Livets 4 nye modige deltagere har været til 2 dages bootcamp med træner Birgitte Nymann. De viste at de er helt klar til at tage kampen op mod overflødige kilo, usunde kostvaner og manglende motion.

De er for tunge. De er ude af form. Men motivationen er i top. Træner Birgitte Nymann var et stort smil, da hun mødte Lev Livets 4 nye deltagere for første gang på Sørup Herregaard.

-    Jeg er helt forelsket i dem allerede. Man kan så tydeligt mærke, at de gerne vil det her, siger Birgitte Nymann efter at have været sammen med de 4 personer, hun igennem det næste halve år skal guide til et sundere liv.

 

De 4 deltagere

Lone Lykke Hansen fra Slagelse

Hun er 33 år, sygeplejestuderende og bor sammen med sin datter på 6 år i Slagelse og har meget let til smil og latter. Men vægten viser over 80 kilo, og når man 163 cm. høj er det ifølge Sundhedsstyrelsen alt for meget. Og netop de mange overflødige kilo er årsagen til, at Lone har meldt sig til Lev Livet.

– Jeg har ganske vist nogle meget søde veninder, der siger til mig, at jeg vejer da ikke særlig meget for meget. Men altså helt ærligt – det gør jeg jo, det er da tydeligt for enhver, siger Lone Lykke Hansen

- Til sommer er jeg færdig  med mit studie som sygeplejerske. Så står jeg i den situation, at jeg skal vejlede andre i en sund livsførelse. Det kan f.eks. være om kost. Det går simpelthen ud over min faglige troværdighed, at jeg selv ser sådan her ud, siger hun.


 Mike Ipsen fra Hørve.

Mike er 31 år, far til 2, ledig og har en fortid som idrætstræner. Mike var i topform, men så ”kom kone og børn væltende ind over ham”, som han selv siger. Det samme gjorde de mange ekstra kilo på sidebenene. I en sådan grad, at Mike nu vejer over 100 kilo.

Mike er utilfreds med sit eget spejlbillede, drømmen er at veje 80 kilo. Men det, der piner ham mere end det fysiske udtryk er, at han er i så dårlig form.

– Jeg vil gerne kunne lege med mine børn, der jo er små. Jeg vil gerne kunne drøne rundt og spille badminton med min datter på 6 år. Det er jo skræmmende, at jeg er i så dårlig form, at min puls stiger helt vildt, bare jeg begynder at bevæge mig en lille smule, siger Mike Ipsen, der ser frem til at blive ”høvlet igennem” af Birgitte Nymann og Steen Dalum i forårssæsonen af Lev Livet.


 Tina Adsersen fra Fuglebjerg.

Tina er 38 år, ledig på arbejdsmarkedet og da badevægten viste 99 kilo for nogle måneder siden, smed hun den ganske enkelt ud.

– Det kan jeg da godt forstå, det var måske et meget godt tidspunkt at gøre det på, griner Birgitte Nymann, imens hun vejer Tina. Vægten viser 103 kilo.

Det er et problem. Tina Adsersen vil nemlig rigtigt gerne have et barn mere, udover den søn hun fik for 6 år siden. Men Tina lider af både endometriose og af PCO, som er en hormonel forstyrrelse, der gør det vanskeligt at blive gravid. Især overvægt er en medvirkende årsag til, at personer med PCO har svært ved at blive gravide. Og det er det store ønske om at blive gravid igen, der har fået Tina til at melde sig til Lev Livet.

Birgitte Nymann glæder sig dog til at hjælpe Tina på vej.

– Der er rigtig mange ting, man via kosten kan gøre for at afhjælpe PCO. Og det ville da være flot, hvis vi ender med at vente en ´Lev Livet baby´ til sommer, siger hun.

Tina Adsersen erkender dog, at hun er doven af natur.

– Ja. Det er jeg. Man er jo doven, hvis man kan sidde hele dagen og se fjernsyn, uden at foretage sig noget. Det må jeg jo erkende, at jeg er, siger hun til TV2 Øst

40-årige Beate Termøhlen fra Ringsted.

Beate er lægesekretær på skadestuen på Slagelse sygehus og mor til 2 drenge på 13 og 15 år.

Også Beate vejer over 100 kilo, og det vil hun gerne gøre noget ved.

- Faktisk så synes jeg jo egentlig, når jeg ser mig selv i spejlet, at jeg ser ok ud. Lidt rund, ja, men ok. Men når jeg så ser fotos af mig selv, så tænker jeg - aaarrrhhgg ! Hvordan kom jeg til at se sådan ud ? siger Beate, der tidligere har spillet meget fodbold og været fodbolddommer.

Hvorfor hun vejer over 100 kilo har hun selv en forklaring på.'

– Det går godt med at leve nogenlunde sundt, når jeg har mine drenge hjemme, siger hun. Så får vi sund mad og grøntsager. Men når drengene er hos deres far, så går det galt.

- Jeg arbejder i 3 holds skift, så ofte er jeg vågen midt om natten, og så ryger der jo nogle colaer ned. Og når jeg så er hjemme uden børnene, lever jeg et meget stille liv. Jeg laver ikke rigtigt mad, jeg prioriterer ikke mig selv. Jeg sidder faktisk meget på sofaen og spiser småkager i stedet for at røre mig, siger hun.

Alle er parate til at gå i gang

De 4 deltagere er klar til at gøre noget ved den dårlige form i 2013.

Og Birgitte Nymann har bedt dem alle om at beslutte sig for, præcis hvilke mål, de vil have nået, når vi skriver juni 2013.

Du kan se meget mere til deltagerne, se hvilke mål de har, og om de når deres mål, når TV2 ØST sender Lev Livet - hver tirsdag kl. 19.50

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App