Klar med sagsanlæg mod Roskilde Bank

Aktionærer klar til trække den tidligere ledelse af Roskilde Bank i retten - hvis de får fri proces.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere ledelse og bestyrelse i 

De fallerede aktionærer i  Roskilde Bank er nu klar med sagsanlæg mod henholdsvis Roskilde Banks tidligere ledelse og revisionsfirmaet Ernst & Young. Det oplyser aktionærernes advokat Finn Jepsen, fra advokatfirmaet Abel & Skovgård Larsen i København, til Dagbladet.

- Vi står med en bank, som skifter revisor og ledelse, og umiddelbart efter det konstaterer man nogle meget voldsomme tab i forhold til det billede, der var tegnet af den tidligere ledelse og revision. Det får min næse til at klø, og i forhold til, om der er foregået noget ulovligt, kan jeg kun sige, at min næse klør stadigvæk, siger Finn Jepsen til avisen.

Aktionærerne, som har samlet sig i foreningen Aktionærgruppen

Lektor Caspar Rose fra Handelshøjskolen i København vurderer, at aktionærerne med stor sandsynlighed vil få godkendt såvel fri proces som gruppesøgsmål, fordi sagen om Roskilde Bank har haft så stor betydning for hele den finansielle sektor i Danmark.

Roskilde Bank, har søgt om dels fri proces og dels retten til at anlægge sagen som et gruppesøgsmål. Økonomisk er de afhængige af at få godkendt fri proces, da de ellers ikke har pengene til at føre sagen. Roskilde Bank samt revisorer skal måske en tur i retten - sagsanlægget er klar, hvis der bevilges fri proces.

Dermed er der udsigt til, at bankens tidligere direktør Niels Valentin Hansen, samt måske direktør Arne Wilhelmsen, som også i den sidste fase var med i direktionen, skal en tur i retten. Det samme gælder de aktionærvalgte bestyrelsesmedlemmer Peter Müller, der var formand, Niels Krüger, der var næstformand samt Peter Holm, Asger Ib Mardahl-Hansen samt de to medarbejdervalgte repræsentanter Ove Holm og Linda Larsen.