¨

KL: Der mangler ressourcer til integration

Foto: TV ØST

Kommunerne har svært ved at følge med, når det handler om at integrere flygtninge. Det siger borgmester i Kalundborg og formand for KL, Martin Damm (Venstre)

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) understregede onsdag, at alle flygtninge skal integreres fra dag ét, men kommunerne har svært ved at honorere ministerens krav.

I Kommunernes Landsforening mener formanden og Kalundborgs borgmester, Martin Damm (Venstre), at kommunerne for længst burde have fået nogle nye redskaber og flere ressourcer til at løse opgaven.

- Fra det øjeblik, flygtningene begyndte at strømme til asylcentrene, burde man jo have tænkt over, hvordan vi i kommunerne ville få brug for hjælp. Man må have forståelse for, at det altså har nogle konsekvenser for indsatsen, når vi skal tage imod så mange flygtninge, siger Martin Damm til Fyens Stifttidende.

Hos Socialdemokraterne anerkender integrationsordfører Mette Reismann, at kommunerne står med en svær udfordring. Hun henviser dog til den flygtningepulje på 250 millioner kroner, som er etableret på finansloven, men som endnu ikke er blevet fordelt.

- Det synes jeg er en pæn håndsrækning, siger hun til den fynske avis.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App