¨

Kirkens Korshær: Fattige hårdt ramt af kontanthjælpsloft

Normalt fokuserer de landsdækkende indsamlinger på udsatte i udenlandske kriseområder eller til kampen mod kræft. Kirkens Korshær samler 27. november ind til Danmarks fattige. Foto: TV ØST

Få uger efter det kontanthjælpsloftet trådte i kraft, møder Kirkens Korshær flere fattige i Slagelse. De søger indsamlere til deres første indsamling.

Medarbejderne på Kirkens Korshærs varmestuer i Slagelse har travlt for tiden. På et halvt år er antallet er personer, der søger ly for natten eller kommer for at få et varmt måltid mad nemlig fordoblet. Enkelte dage kommer helt op mod 80 personer forbi.

Det skriver Kirkens Korshær i en pressemeddelelse.

De vurderer, at blandt andet indførelsen af det moderne kontanthjælpsloft, som trådte i kraft 1. oktober, er skyld i stigningen af fattige.

Loftet betyder ikke, at kontanthjælpssatsen er sat ned, men at der er indført en grænse for, hvor meget støtte i form af for eksempel boligsikring, man kan få af staten ved siden af kontanthjælpen.

- Livet på kanten af samfundet er ikke blevet lettere, efter kontanthjælpsloftet blev vedtaget. Det oplever vi allerede nu, få uger efter kontanthjælpsloftet for alvor trådte i kraft, skriver Kirkens Korshær i pressemeddelelsen.

Lever uden varme og strøm

Korshærleder Flemming Jantzen fortæller blandt andet om en mand, han har mødt i en af varmestuerne. Han bor i et uopvarmet kolonihavehus, selvom vinteren efterhånden presser sig på.

- Han klarer sig så godt, han kan her i vinterkulden uden varme og strøm, og det, vi kan hjælpe ham med, er et billigt måltid varm mad, opladning af hans telefon og et bad, når han træner, fortæller lederen.

Det stigende antal fattige – ikke bare i Slagelse, men også i Kirkens Korshærs andre afdelinger i Korsør, Skælskør og Ringsted samt resten af landet – betyder, at de har brug for indsamlere til deres første indsamling nogensinde. Indsamlingen er til fordel for Danmarks fattige.

Derfor opfordrer de alle til at melde sig som indsamler søndag den 27. november for at være med til at sikre, at Kirkens Korshær fortsat kan hjælpe fattige i lokalområdet, selv hvis der bliver ved med at komme flere af dem.

Du kan skrive dig op til at blive indsamler her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App