Kiks, slik og discount hitter

De sjællandske virksomheder, der producerer discountmadvarer, slik og kiks mærker intet til finanskrisen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sjællandske virksomheder, der producerer discountmadvarer, slik og kiks mærker intet til finanskrisen.

- Folk skal spise, og det holder de ikke op med, blot fordi der er en finanskrise.Men vi ser i høj grad, at folk kigger på de lidt billigere fødevarer, siger Anne Borghegn, der er markedschef fra organisationen Landbrug og Fødevarer.

Den tendens er til fordel for en række af de store kendte fødevarevirksomheder øst for Storebælt. Danish Crown i Ringsted, der har 1000 mand beskæftiget med produktion af svinekød, har levet en usikker tilværelse i de senere år, men her kan man nu glæde sig over, at især salget af hakket kød går frem, fortæller P4 Sjælland.

Producenter af billige, søde sager melder ligeledes om solideregnskaber. Det gælder bl.a. slikfabrikkerne Haribo i Faxe, Leaf i Slagelse og kagefabrikken Bisca på Møn, som hver har omkring 400 ansatte.

Positive resultater meldes der også om på Harboe-bryggeriet i Skælskør, hvor der laves discount-øl. Og K-Salat i Havnsø kan konstatere, at smørelsen stadig ender på mange danskeres brød.

- Når man er lidt utryg i nogle situationer, så søger man tilbage til tryghed. Og det gør, at mange siger: Det har været en hård uge, nu skal vi lige have noget af det vi kender. Og så vælger de i høj grad vores produkt, siger salg- og marketingsdirektør Tino Bendix fra K-Salat til DR Sjælland.

Mens regionens fødevareproducenter altså generelt klarer sig godt igennem krisetiderne, så ser det værre ud for andre typer virksomheder. Eksportkoncerner som Novenco i Næstved og Nilpeter i Slagelse melder begge om tab på omkring 20 procent.