Katolsk præst stopper efter sexsag

Den sjællandske katolske præst, der er blevet anklaget for sexmisbrug, har bedt om at blive fritstillet. Han vil kontakte politiet, oplyser talsmand Niels Engelbrecht.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den katolske præst, der beskyldes for seksuelle overgreb, har anmodet om at blive fritstillet fra sin tjeneste. Samtidig vil han melde sin identitet til politiet. Det oplyser den katolske kirke i Danmark søndag.

Den pågældende præst fastholder stadig, at han hverken kan genkende hændelsesforløbet eller den anonyme anklagers identitet. Dog vil han samarbejde aktivt med politi, kirke og advokat i den forestående undersøgelse.

Første beskyldning mod præsten blev rettet fredag den 9. april i en artikel i Berlingske Tidende, og lørdag fik den katolske kirke så endnu en henvendelse med beskyldninger om seksuelle overgreb rettet mod samme præst. Denne sag er kirken ved at undersøge nærmere.

Ifølge talsmand Niels Engelbrecht er den nye sag fra 1980'erne, og så vidt kirken kan se af de foreliggende
oplysninger, har denne sag tidligere været meldt til politiet og er blevet afvist. Sagen vil blive overgivet til den forestående advokatundersøgelse.