Kaserner: Ingen aftale om lukninger i denne uge

Forsvarsminister Nick Hækkerup ønskede en aftale om kasernelukninger i dag. Den er udsat i to uger. Dermed er skæbnen for Vordingborg kaserne stadig uvis.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsvarets ansatte og de byer, de rhuser kaserner burde i dag have fået afklaring af, hvilke seks kaserner, der skal lukkes. Men de må vente endnu et par uger i uvished, fordi Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti har stillet spørgsmål i Forsvarsministeriet.

Det siger forsvarsminister Nick Hækkerup (Soc.dem.) efter dagens forhandling med partierne om kasernelukningerne.

"Man kan ikke lave aftale selv"
- Det er synd og skam for de mange ansatte i forsvaret, der ikke ved, hvad situationen er. Men jeg kan jo ikke lave en aftale selv. Jeg må respektere, at nogle af de andre ikke var klar, siger han.

Forsvarschef Peter Bartram har indstillet kasernerne i Sønderborg og Haderslev, Bülows Kaserne i Fredericia, Almegård på Bornholm samt enten Høvelte eller Vordingborg til lukning.

Uenighed om besparelser
Venstre og De Konservative kræver, at flåden og flyvevåbnet også inddrages, så det ikke kun er hæren, der bliver ramt. Forsvarsministeren vil ikke kommentere, om det indgår i hans beslutning.

- Der er ingen aftale, før det hele er på plads. Hvis vi tager enkelte elementer ud, risikerer vi at skubbe til den båd, som meget gerne skulle sejle i retning af en aftale, siger Nick Hækkerup.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ønsker mere betænkningstid.

- Lokalbefolkningen i kaserneområderne har krav på, at vi er på sikker grund, inden vi træffer en afgørelse, siger han.

Flyvevåben og søværn
Venstres forsvarsordfører, Troels Lund Poulsen, rejser fredag med Folketingets Forsvarsudvalg til Australien for at studere havmiljøovervågning og er væk i 10 dage.

  - Det er vigtigt, at vi ikke kun ser på hæren, men også på flyvevåbnet og søværnet, så vi ser forsvaret samlet, siger Troels Lund Poulsen

De Konservatives forsvarsordfører, Lene Espersen, er enig i, at beslutningen skal omfatte alle tre værn.

- Når man skal spare så mange penge, er det urimeligt, at kun en del af forsvaret skal bære hele regningen, siger hun.

      /ritzau/