Kanon natur i regionen (Video)

Nu har den danske natur fået sin egen kanon. I alt 24 områder på danmarkskortet er ophøjet til særligt populær eller bevaringsværdig natur. Se masser af interviews, gå på opdagelse i kanonen og kom med DIN mening om valgene her:

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Naturkanonen:

Du kan selv gå på opdagelse i naturkanonen på denne hjemmeside:
Naturkanon.dk

I vores region er Odsherred-Saltbæk Vig, Stevns-Faxe-Møn, Tystrup-Bavelse, Åmosen og Smålandsfarvandet blevet udråbt til bevaringsværdig natur.

Kanonudvalget, som har udvalgt områderne, overrakte fredag listen over kategorien "steder" til miljøminister Troels Lund Poulsen (V) på et pressemøde i København.

Herunder kan du se de steder, der er valgt i vores region:

Han indbød for et år siden befolkningen til at komme med forslag til en naturkanon. Der kom rigtig mange forslag til pattedyr, blomster, fisk og så videre - men kategorien "steder" fyldte specielt meget. I alt indsendte borgerne 1500 forslag, og 800 af dem gjaldt naturlokaliteter med særlige kvaliteter, oplyser Miljøministeriet.

Troels Lund Poulsen nedsatte derefter et udvalg med fageksperter og borgere, som nu efter fem måneders arbejde er klar med resultatet. De har lagt vægt på, at kanonen afspejler både det folkelige og det faglige, og samtidig skal den omfatte noget særligt dansk, herunder også "almindelig" natur.

Hør Troels Lund Poulsens kommentar til den nye natur kanon:

[video:video_mangler:091009_troels.flv]

Naturperlerne udgør blot én kategori af de i alt 17, som kanonen omfatter. I kategorien "steder" har kanonudvalget valgt at fordoble antallet af eksempler i forhold til de øvrige 16 kategorier som pattedyr, fugle, træer og sten, der hver
indeholder 12 "vindere".

Hør Thomas Secher Jensen, Formand for udvalget, direktør på Naturhistorisk museum i Århus, fortælle om arbejdet med kanonen herunder:
[video:video_mangler:091009_formand.flv]