¨

Kandidaterne: Nu venter vi på en afgørelse

Foto: TV ØST

Mange af kandidaterne fra vores region er nu på vej til deres respektive valgfester, mens de venter på en afgørelse på valget.

- Jeg har lige sat mig ind i valgbussen på vej ind til Børsen sammen med de andre kandidater og støtterne fra ungdomsafdelingen. Vi har snart kun tilbage at vente på en afgørelse, lyder det fra Liberal Alliances kandidat i Sjællands Storkeds, Villum Christensen.

 Kandidaten fra Liberal Alliance er langt fra den eneste, som nu er på vej til København for at vente på aftenens afgørelse.

Med kun to timer af valget tilbage, kan kandidaterne snart læne sig bagover og begynde at danne sig et overblik over, hvorvidt de bliver valgt ind i folketinget eller ej.

Transportministeren på vej med tog

Transportminister Magnus Heunicke (Soc. Dem.) er på vej med tog til Christiansborg, hvor han først skal føre en sidste valgkamp foran Storkespringvandet og derefter kommentere den første Exitpoll klokken 20 på TV 2.

Om få timer kan det være afgjort, hvorvidt Næstvedpolitikeren skal blive på sin post, eller han må overgive ministertaburetten til en af sine borgerlige kollegaer.

- Det er sådan en ud-af-kroppen-oplevelse. Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kunne både som transportminister og på Christiansborg i det hele taget. Nu kan man ikke gøre mere, og det smukke ved demokratiet er, at nu er det op til danskerne. Jeg tror, det bliver hamrende spændende, og jeg får ikke lukket et øje, før der er en afgørelse, siger Magnus Heunicke. 

SF’er holder fest i Næstved

SF’s Trine Mach opstillet i Næstvedkredsen holder sin valgfest i Næstved frem for at tage til København sammen med de andre kandidater fra Socialistisk Folkeparti.

-       - 

Jeg vil hellere blive her i byen sammen med dem, som har knoklet for mig i stedet for at tage til stor fest i København. Vi skal have valg-chili con carne, og så skal vi ellers slappe af resten af aftenen, mens vi følger resultatet. Vi stoppede med at føre kampagne sidst på formiddagen. Folk skal have deres valgdag i fred, siger Trine Mach til TV ØST. 

Mens Trine Mach tager den med ro, har Rasmus Nordqvist fra Alternativet lige spist middag med sit valghold.

- Jeg har haft en ret fantastisk dag indtil nu. Vi har været i Roskilde her til morgen og delt vegetarisk valgflæsk ud. I aften skal vi holde fest på Papirøen i Københavns havn, fortæller han TV ØST.

Nordqvist er en af de kandidater, der står til at få en plads i Folketinget, hvis meningsmålingerne holder. Selv er han forsigtig med at tro på noget som helst endnu.

- Det ser jo rigtig fornuftigt ud. Jeg har besøgt 40 byer på Sjælland i løbet af valgkampen, og alle steder har der været et godt ekko for Alternativets vision, siger Rasmus Nordqvist. 

 

De Konservative tror på godt valg

De konservatives Brian Mikkelsen sidder i bilen, da TV ØST får fat i ham.

- Og det har jeg nærmest gjort hele valgkampen, griner han.

Han har været oppe siden kvart i seks, været i radioen og turneret rundt på Sjælland, Men Brian Mikkelsen kan stadig grine, selv om meningsmålingerne spår hans parti et temmelig dårligt valg.

- Jeg tror ikke, vi får så dårligt et valg, som meningsmålingerne siger. Jeg har en meget god fornemmelse, folk, jeg har mødt, har været meget positive. Og jeg håber og tror, jeg bliver genvalgt.

I aften skal Mikkelsen først til ledelsesmiddag og siden skal han holde fest med partifællerne i Copenhagen Jazzhouse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App