Kamphundeforbud kan forværre problemet (Video)

Et forslag fra regeringens hundeudvalg, KAN betyde et farvel til 14 hunderacer i Danmark. Men at forbyde sig ud af kamphundeproblemet kan gøre det hele meget værre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er politisk flertal for at forbyde 14 hunderacer, som regeringens hundeudvalg med fagpersoner fremhæver som kamphunde.

Men ifølge flere fagfolk kan et forbud mod de 14 racer gøre problemet større.

- Det kan blive som at gå fra asken til ilden, siger hundesagkyndig Torben Elmedal fra Dyrenes Beskyttelse

I de forkerte hænder er hunde som amstafferen Cody farlige. Derfor har politikerne forlangt løsninger - og regeringens hundeudvalg er nu kommet med forslag:

[video:video_mangler:100120_forbud_hunde.flv]

Problemet er, at de 14 racer på listen, langt fra dækker alle de hunde, der kan opføre sig som en kamphund. Og hvis de 14 racer forbydes, frygter Torben Elmedal, at vi kommer til at se større import af andre og endnu farligere racer.

- Så længe de mennesker, der har de typer hunde, ikke vil overholde loven, så anskaffer de sig jo bare en anden hund. Så er vi hos Dyrenes Beskyttelse bange for, at så kommer der bare de meget store, kraftige og aggressive hunde, vi ser i det nære Asien og Kaukasus.

Faktisk siger et flertal i hundeudvalget, at et forbud ikke kan anbefales - men da ministeren direkte har bedt udvalget om at komme med forslag til, hvordan et forbud kan se ud, har udvalget gjort det.

Den manglende anbefaling har ordførerne fra flere politiske partier været ligeglade med, og støtter justitsminister Brian Mikkelsen, der vil "studere udvalgets delbetænkning nøje og afveje fordele og ulemper ved den foreslåede ordning. Men som jeg tidligere har tilkendegivet, er jeg parat til at indføre et forbud mod farlige hunde, hvis der kan findes frem til en rimelig effektiv og holdbar ordning, der kan håndhæves."

Hundetræner Kitt Boje Christensen, der træner kamphunde, tror heller ikke på, at et forbud mod de 14 racer vil forbedre situationen med kamphunde.

- Så er vi kommet et skridt af vejen. Et skridt af vejen til at der kommer endnu farligere hunde til landet.