¨

Kamp om Samaritens kontor

Foto: TV ØST

Ringsted og Slagelse kæmper for at få Samaritens regionskontor placeret i deres by.

Samaritens vagtcentral skal ligge i Slagelse, mens både Ringsted og Slagelse kæmper om at få ambulancevirksomhedens regionskontor. Det skriver Sjællandske.

Slagelses borgmester Lis Tribler byder svenskerne velkommen trods de seneste ugers mediestorm.

- Det medvirker vi gerne til, det skaber jo arbejdspladser, så det er vi meget positive omkring, siger borgmesteren.

Vagtcentralen, der skal placeres i Slagelse, skal drives i samarbejde med Roskilde Brandvæsen, der fortsat skal stå for ambulance-kørslen lokalt, mens Samariten fra 1. september næste år overtager opgaven i resten af Region Sjælland.

Spørgsmålet om den geografiske placering af de ca. 60 ambulancer, der skal bruges i Region Sjælland, er stadig under overvejelse.

- Vi tegner cirkler for at se, hvor de skal placeres mest hensigtsmæssigt. Det er jo en gave, at vi ikke er bundet af en historisk betinget struktur, men kan se på det hele med friske øjne. Vi skal planlægge så effektivt som muligt ud fra, at vi kan opfylde kravet om en respons-tid på 15 minutter, siger Jørn-Ole Didriksen til DAGBLADET Ringsted.

Selskabet har i Region Hovedstaden vundet kørslen i et område i indre by.

- Her får vi formentlig brug for et halvt hundrede medarbejdere og en enkelt station. Derfor er det mest hensigtsmæssigt, at regionskontoret for Sjælland også kommer til at omfatte København, forklarer personalechefen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App