Kamp om posterne lurer i V

Der er udsigt til kamp om flere tunge ordførerposter i Venstre. Jacob Jensen, der er valgt i regionen, ser ifølge jyllandsposten ud til at blive taber i den kommende rokade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I ly af statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) lydefri ministerrokade rumler det højlydt i statsministerens folketingsgruppe. Her venter en større rokade af en række centrale ordførerposter, skriver jp.dk.

Flere af de politikere, der under Anders Fogh Rasmussen har været henvist til 2. geled, vejrer morgenluft. For mens Løkke gerne vil belønne nogle af de folk, der har været loyale mod ham, skal der samtidig rykkes på andre poster for at sikre partiet en skarpere profil på vigtige områder.

En af de V-politikere, der er tiltænkt mere bevægelsesfrihed under den nye ledelse, er Løkkes gamle bonkammerat Søren Pind. Stærke kræfter arbejder derfor for, at Pind skal overtage retsområdet, mens toppen samtidig er indstillet på, at lade ham forsætte på udenrigsordførerposten.

Skal Pind være retsordfører, kræver det imidlertid, at den nuværende mand på posten, Kim Andersen, får nye opgaver.

For at få Andersen til at vige pladsen, erfarer Jyllands-Posten, at partitoppen har tilbudt ham den tungere finansordførerpost.

Men dermed kan den ambitiøse erhvervsordfører, Jacob Jensen, komme i klemme. Sammen med Peter Christensen blev han i dagene op til gårsdagens ministerrokade nævnt som et oplagt ministeremne. Men både Jensen og Christensen blev forbigået.

Peter Christensen blev derimod efter opfordring fra gruppeformand Hans Christian Schmidt og med klar opbakning fra Lars Løkke politisk ordfører. Dermed står Jacob Jensen tilbage som taber. Han blev i går til gengæld nævnt som en oplagt arvtager til den ledige finansordførerpost, som ledelsen altså forsøger at overtale Kim Andersen til at påtage sig. Kim Andersen er dog umiddelbart ikke interesseret. Det besværliggør ledelsens plan.

De nye ordførere skal vælges på det første gruppemøde efter påske.

 

/ritzau/